Maak kennis met de 'nieuwe Eden Hazard': "Als het nodig is, zal ik dat doen"

28 mei 2016 08:45

Eden Hazard die zich druk maakt? Dat is een beeld dat we nog niet vaak - misschien zelfs nog nooit - zagen opduiken. De vedette van Chelsea en de Rode Duivels is haast niet uit zijn lood te slaan en sommigen verwijten hem soms ongeïnteresseerd of ongemotiveerd te zijn. Maar niet deze Hazard.

Hazard kende een kwakkelseizoen bij Chelsea: de Londense topclub stelde teleur en dat deed ook Hazard Als hij speelde was het niet altijd geweldig. Als hij geblesseerd in de lappenmand lag, werd hij continu aan Paris Saint-Germain of Real Madrid gelinkt.

Een seizoen om snel te vergeten, dat weet ook Hazard. “Iedereen weet hoe het seizoen is gelopen, ik ga dus niet nog eens herhalen hoe slecht het wel was. Het is achter de rug en nu focus ik me voor de volle 100% op het EK.”

"Ik wil straks één van de beste spelers op het EK zijn" - Eden Hazard

En reken maar van yes dat deze Hazard met goesting naar Frankrijk, waar hij sinds zijn periode bij Lille OSC op handen gedragen wordt, trekt. In zijn hoofd maakte de winger een tijdje geleden al de klik. Hij wil én zal knallen op EURO 2016, om sceptici die zeggen dat hij met weinig zin voor de nationale ploeg uitkomt voor zich te winnen. Niet, Eden?

“Twee jaar geleden (op het WK in Brazilië, nvdr.) verwachtte iedereen heel veel van mij, maar misschien heb ik toen niet genoeg teruggegeven. Het is nu aan mij om zo goed mogelijk te zijn op het EK. Ik leg mezelf geen druk op, maar wil straks wel één van de beste spelers op het toernooi zijn.”

"Ik kijk ernaar uit het voorbeeld te geven" - Eden Hazard

Wilmots maakte Hazard nog een beetje belangrijker door hem een poos geleden al te promoveren tot vice-kapitein. Na het uitvallen van Vincent Kompany is de speler van Chelsea nu zelfs kapitein nummer één. En de anders zo speelse Hazard – let op, dat is hij nog steeds – is zich ervan bewust dat die rol verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

“Ik heb al eens de kans gehad om twee à drie matchen de kapiteinsband te dragen bij de nationale ploeg. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ik weet intussen ook wat het is om die band te dragen. Het maakt me trots en ik kijk ernaar uit om het voorbeeld te geven aan de jongere gasten – ook al ben ik zelf nog niet van de oudste.”

"Als het nodig is, zal ik het woord nemen" - Eden Hazard

En als het nodig is, zal Hazard ook meer zijn mond open doen. “Iedereen kent mij, hé. Ik praat niet al te veel, maar probeer op het veld met mijn voeten te spreken. Maar soms neem ik wel het woord, hoor. En als het straks nodig is dat ik zoiets vaker ga doen, zal ik dat ook doen.”

Het is dan ook duidelijk: deze Eden Hazard is klaar om te schitteren op een groot toernooi en zijn ploegmakkers bij de hand te nemen als dat nodig is. Maar… Hazard zou Hazard niet zijn als hij de druk verstandig bij zichzelf weghoudt.

Maar Hazard blijft Hazard

“Wat het verschil is met de Hazard van pakweg twee jaar geleden? Euhm, niets. Mijn kwaliteiten zijn nog steeds dezelfde. Dat ik meer ervaring heb? Ja, ik ben wat ouder geworden. Dat klopt”, knipoogde de aanvoerder van de Rode Duivels vlak voor hij de perszaal verliet.

Timothy Collard

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.