Hongaarse bondscoach geeft zijn ploeg weinig kans

25 juni 2016 21:07

De persconferentie van Bernd Storck was er één vol bewondering voor de Rode Duivels. De Duitser kroop volledig in de underdogrol. "Wij zijn al blij dat we hier staan."

Storck was duidelijk: "We spelen tegen een topfavoriet. Wij moeten het balbezit niet hebben. We moeten net hetzelfde spelen als tegen Portugal. Gedisciplineerd naar voor trekken en de kansen die we krijgen omzetten", aldus de 53-jarige tacticus.

De Gouden Generatie van de Rode Duivels? Daar had hij weinig over te zeggen. "We gaan ons op onszelf concentreren. We kennen de sterkte van de tegenstander en we zullen zien hoe mijn spelers daarop reageren. Zij spelen bij topclubs in Europa. Ze hebben ook al veel prijzen gewonnen, maar ik moet hun niveau niet beoordelen. Wij zijn de enige ploeg die al twintig spelers gebruikte. We tonen dat we goeie voetballers hebben. We zullen zien morgen."

Zijn eigen spelers bewierookte hij echter ook. "Dat De Bruyne meer kost dan hele ploeg van Hongarije? Tegen Portugal was dat ook zo. Ik heb veel spelers die geen al te grote rol gespeeld hebben bij hun club. Zoals Kleinheisler, maar ik gaf hem vertrouwen en nu is hij een vaste basisspeler. Morgen ook!"

Johan Walckiers

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.