Alles wat je moet weten als je de Rode Duivels in Toulouse gaat aanmoedigen tegen Hongarije

25 juni 2016 10:30

De eerste ronde op het EK is voorbij en volgens sommigen ligt de weg naar de finale open. Parijs is echter nog ver, de eerstvolgende tussenstop is Toulouse. Een fangids is dan ook geen overbodige luxe.

Fan Zone

Heel belangrijk om weten! De Franse autoriteiten hebben een Belgisch Fan Village uit veiligheidsoverwegingen verboden. Maar er is natuurlijk wel een UEFA Fan Zone.

In Toulouse vind je die Fan Zone terug op de Allées Jules Guesde, pardoes in het centrum. Op matchdag begint het feestje om elf uur. Ook de andere EK-wedstrijden worden op een groot scherm uitgezonden.

Fans Embassy

De Belgische fans kunnen met al hun vragen en problemen terecht in de Fans Embassy. Een vertegenwoordiger van Supportersfederatie 1895 is er aanwezig om de Belgische fans te helpen.

Opgelet! In Lyon, Bordeaux en Nice was de persoon in kwestie in de UEFA Fan Zone te vinden. Dat is in Toulouse niet het geval. Voor vragen en problemen moet je naar Place Charles De Gaulle.

Wat is er te zien in Toulouse?

Na Lyon, Bordeaux en Nice slaan de Rode Duivels de tenten op in Toulouse. De stad is bij de meeste Belgen niet zo bekend. Het is dan ook vooral een uitvalsbasis voor studenten.

Hoe geraak ik aan mijn ticket?

Vanaf de achtste finales moet er een voucher worden ingewisseld voor een wedstrijdticket. De Belgische fans trekken best daags voor de wedstrijd richting Parc des Expositions, waar het ticketcentrum zich bevindt.

Stade de Toulouse

De wedstrijd tussen Hongarije en België vindt vanzelfsprekend plaats in het al iets oudere Stade de Toulouse, dat plaats biedt aan zo'n 33.000 fans. De studentenstad zal ook deze keer worden overstelpt door de Belgische supporters.

Heel belangrijk: ga op tijd naar het stadion! Drie uur op voorhand zijn is - door de strenge veiligheidsmaatregelen - geen overbodige luxe. Hou er bovendien rekening mee dat tassen of rugzakken niet toegelaten zijn.

Transport

We raden de fans aan om via het openbaar vervoer de trip van het centrum of Fan Zone naar het stadion te maken. Op een klein halfuurtje ben je ter plaatse. Nogmaals: vertrek op tijd! Ook op het openbaar vervoer zal het druk zijn.

Redactie

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.