Marc Wilmots maakt het tussentijdse rapport van de Belgische defensie op

25 juni 2016 11:26

Eén zekerheid hebben we voor de wedstrijd tegen Hongarije én voor het vervolg van het toernooi. Marc Wilmots gaat niet schuiven met zijn defensie als het niet nodig is. We overlopen de vier pionnen met de bondscoach.

De Belgische defensie was lange tijd voer voor discussie, maar ondertussen heeft Marc Wilmots zijn vast kwartet gevonden. Maar hoe oogt het rapport?

Over Thomas Meunier...

"Thomas Meunier heeft zijn kans gekregen en gegrepen. Er zijn natuurlijk nog enkele punten die verbetering nodig hebben, maar over het algemeen ben ik tevreden over de progressie die hij aan het maken is."

Over Toby Alderweireld...

"Het was een heel goede beslissing om (na de oefeninterland bij Zwitserland, nvdr.) Toby Alderweireld weg te halen van de rechtsbackpositie en hem centraal te laten spelen. Hij toont waarom hij in de Premier League als enorm sterk wordt gezien."

Over Thomas Vermaelen...

"Ik ben heel blij met Thomas Vermaelen. Hij heeft zich onmiddellijk als leider van de defensie getoont en blijft maar groeien. Ik zie opnieuw de speler van zes à zeven jaar geleden op het veld staan."

Ik zie opnieuw de Thomas Vermaelen van zes à zeven jaar geleden op het veld staan - Marc Wilmots

Over Jan Vertonghen...

"Er valt weinig te zeggen, hé. (lacht) Jan Vertonghen speelt bij de nationale ploeg al jaren op die positie. Hij weet wat hij moet doen en doet dat ook goed."

Cédric De Volder

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.