Wilmots maakt zijn strategie voor de match tegen Hongarije bekend

25 juni 2016 16:40

We verwachten niet dat Marc Wilmots iets gaat veranderen aan het basiselftal dat Zweden aan de kant zette. Wilmots was immers tevreden over de laatste twee wedstrijden. Zonder in zijn kaarten te laten kijken, liet hij zich toch uit over wat hij verwacht.

'Der Kampfschwein' wist wel te vertellen hoe hij Hongarije wil aanpakken. Zonder hen te onderschatten, wil hij toch dominantie zien. "We moeten hen vermoeien, ik wil balbezit van ons zien", aldus Wilmots. "We moeten daarbij ook geduldig zijn, wachten op het juiste moment. We moeten de bal snel langs de grond laten gaan, dat is het belangrijkste."

Tegen Hongarije spelen alsof het een grote ploeg is - Marc Wilmots

De aanpak is ook anders, want het rekenen is voorbij. "Er is meer druk nu dan tegen een prestigieuzere tegenstander. Als we verliezen van Hongarije gaan we iedereen over ons krijgen, dat weten we. Daarom moeten we tegen Hongarije ook spelen alsof het een grote ploeg is. Dat is de beste manier."

En dus zullen zijn sterren moeten opstaan. En dan is het vooral aan Eden Hazard en Kevin De Bruyne dat hij denkt. "Ik verwacht heel goeie individuele prestaties. Concentratie zal belangrijk zijn, evenals efficiëntie. Maar Eden is op de goeie weg, net zoals De Bruyne."

Johan Walckiers - Sander De Graeve - Manuel Gonzalez

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.