Belgen en Nederlanders verbroederden op Football Plaza in Antwerpen en maakten er een groot feest van

25 juni 2016 15:13

Ook in Antwerpen was het feest tijdens de wedstrijd tussen België en Zweden. Heel wat supporters kwamen woensdag onze Rode Duivels aanmoedigen op Football Plaza in Antwerpen. En er trokken zelfs ook heel wat noorderburen naar de Groenplaats. Wij spraken met enkele Belgische en Nederlandse fans.

Tussen alles wat zwart, geel en rood was, waren er ook heel wat personen met oranje truitjes en attributen op de Groenplaats in Antwerpen. Heel wat Nederlanders zakten af naar ons land om de wedstrijd op groot scherm te volgen.

Zlatan

"We supporteren wel voor jullie Rode Duivels, maar vinden het vooral leuk dat er heel wat ex-Ajacieden op het veld staan", zegt een groepje fanatieke Nederlanders uit Tilburg. "Zlatan, hij was al goed bij ons. Maar hij is één van de grootste spelers ooit."

"Binnen twee jaar zijn wij er opnieuw bij en spelen Nederland en België de finale op het WK", is Jeroen uit Breda zeker van zijn stuk.

"Echt heel leuk dat we hier samen de wedstrijd kunnen bekijken. We dachten eerst naar het Sportpaleis te gaan, maar met dit weer hebben we de juiste keuze gemaakt. Nu moeten we gewoon winnen", klinkt het bij de Belgische Karlien.

"Pintjes, frieten en voetbal"

"Pintjes, frieten en voetbal op een groot scherm. Het kan niet meer stuk", lacht Bram, zelf afkomstig uit Antwerpen. "Als we winnen, dan bel ik vanavond nog mijn baas op en neem ik donderdag én vrijdag verlof."

Bart Ver Elst

België \\ Zweden
 
 
Reacties.