Juhasz wil zijn tweede vaderland kloppen: "Van den Brom heeft me gemotiveerd"

25 juni 2016 20:22

Roland Juhasz tegen België, het stond in de sterren geschreven dat hij ooit nog tegen zijn "tweede vaderland" zou spelen. En alle slechte zaken zijn reeds vergeten, inclusief John van den Brom.

Juhasz vertrok in België met een valse noot. John van den Brom moest bij Anderlecht niks van hem weten. Tijdens een uitmatch op Standard zette hij de Hongaar zelfs eens in de spits. Toenertijd de druppel die de emmer deed overlopen.

"In het begin van mijn carrière heb ik over zulke situaties een paar uitspraken gedaan die me geschaad hebben, maar nu ben ik rijper. Nu zie ik het als zaken die me motiveren. Weet je, dat is ook zo met Van den Brom. Hij heeft me gemotiveerd om verder te voetballen. Om te laten zien dat ik het nog kan", aldus Juhasz.

België is mijn tweede vaderland - Roland Juhasz

Bij Anderlecht is er niemand die een slecht woord over heeft als het over de minzame verdediger gaat. En ook hijzelf denkt er nog met veel plezier aan terug. "Ik speelde acht jaar in België, het is mijn tweede vaderland. Toen ik hoorde dat we tegen hen gingen spelen, was ik blij."

En hij krijgt zelfs een voormalige ploegmaat rechtstreeks tegenover zich. "Dat was helemaal in het begin van zijn carrière. Hij was toen een jonge en getalenteerde speler, maar hij is intussen heel wat volwassener en beter geworden. Het zal een hele taak zijn om hem te stoppen", knikte Juhasz.

Het is mooi om nu Hongaar te zijn - Roland Juhasz

Maar kansloos acht hij zijn ploeg zeker niet. "We hebben al getoond wat we kunnen. Wij denken aan onze sterktes, niet aan hun zwaktes. En de resultaten motiveren ons nog meer. We hebben honger naar meer. Nu komen de sterkere tegenstanders, maar we hebben al getoond dat we die ook aankunnen. We willen ons land nog meer in de kijker zetten. Het is mooi om Hongaar te zijn momenteel."

Johan Walckiers

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.