Thibaut Courtois heeft deze opvallende goede raad voor sportende jeugd

25 juni 2016 07:30

Thibaut Courtois komt uit een sportieve familie. Zijn zus Valerie is een bekende volleybalspeelster. In zijn jonge jaren speelde Courtois zélf ook nog volleybal. En dat heeft hem geholpen voor zijn keeperscarrière.

Op de persconferentie voor de wedstrijd van de Belgen tegen Hongarije werd aan Thibaut Courtois gevraagd of hij geen nadelen heeft van zijn lengte in het voetballen.

"Soms is dat misschien wel een nadeel, omdat je als lange keeper misschien minder snel op de grond bent", gaf de sympathieke nummer 1 van de Rode Duivels aan. "Maar ik moet zeggen: door mijn verleden als volleyballer ben ik snel tegen de grond."

Uit elke sport kan je wel iets halen - Thibaut Courtois

En het volleyballen heeft hem nog voordelen opgeleverd: "Het heeft zeker mijn reflexen als doelman op jonge leeftijd al aangewakkerd. Je hebt het natuurlijk of je hebt het niet, maar het kan zeker helpen."

En dus is de slotsom volgens de doelman erg duidelijk: "Ik kan het aan de jeugd aanbevelen om in hun jonge jaren toch wel wat verschillende sporten te proberen en te blijven doen. Uit elke sport kan je wel iets halen voor de toekomst."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.