Polen heeft verlengingen én strafschoppen nodig tegen Zwitserland, maar de kwartfinale is een feit!

25 juni 2016 17:43

De eerste achtste finale was meteen een voltreffer. Zwitserland en Polen maakten er een spektakelstuk van. Strafschoppen moesten uiteindelijk een winnaar aanduiden. En dat is...

Zwitserland en Polen trapten vanmiddag de achtste finales van het Europees kampioenschap af. Adam Nawalka had puzzelwerk. Wojciech Szszesny ligt nog in de lappenmand, terwijl Bartosz Kapustka een plaats op de strafbank had gereserveerd.

Racewagen, maar die zesde versnelling…

Polen ging vanaf minuut één plankgas. En geloof ons vrij: de withemden reden met de betere sportwagen. Alleen bleef die zesde versnelling een beetje haperen. Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski, Lukasz Piszczek,… De missers stapelden elkaar op.

Zwitserland probeerde nu en dan de neus eens aan het venster te steken, maar verder dan een afgeweken schot van Blerim Dzemaili kwamen de troepen van Vladimir Petkovic niet. En uiteindelijk kon dat Poolse doelpunt niet uitblijven.

Elfendertigste keer, goede keer

Op slag van rust dweilde Kamil Grosicki voor de elfendertigste keer zijn linkerflank af. De speler van Stade Rennais liet Jakub Blaszczykowksi aansluiten. Laatstgenoemde schoof de bal netjes tussen de benen van Yann Sommer in het mandje, 0-1.

Zwitserland was na de rust - dat is net zó heerlijk aan een knock-outfase - verplicht om te komen. En dat deden de roodhemden ook. Lukas Fabianski kon de gelijkmaker nog even uitstellen met een schitterende redding, maar…

Verleng… Strafschoppen brengen soelaas

In het laatste kwartier van de reguliere speeltijd ontbond Xherdan Shaqiri zijn duivels. De flankaanvaller voelt te weinig respect in Zwitserland en denkt aan een switch naar Kosovo, maar dat zal nu veranderen. Een waanzinnige omhaal en 1-1.

Verlengingen dus… En in de extra tijd was het veiligheidsslot bij beide elftallen aangebracht. Al hield Fabianski Polen in het absolute slot wel in de race. En dus is de doelman zo'n beetje de held. In de strafschoppen won Polen met 4-5. Op naar de kwartfinale!

Cédric De Volder

Polen \\ Zwitserland
 
 
Reacties.