"Ik verwacht meer van Carrasco, Lukaku en Hazard"

26 juni 2016 09:54

De Rode Duivels zijn nog steeds in de running voor de hoogste eer op het EK in Frankrijk. Hernan Losada bekeek met argusogen alle matchen van onze nationale ploeg en hij trok enkele opmerkelijke conclusies.

Over Nainggolan en Dembélé

"Het hangt af van de tegenstander. Nainggolan bestrijkt meer ruimte. Bij AS Roma speelt hij als tien en heeft hij veel meer vrijheid. Hij staat veel korter bij de goal en scoort daardoor ook makkelijker. Maar Dembélé speelde tegen Ierland ook een goeie match. Hij verdient het ook van in de ploeg te staan."

Over Vermaelen

"Hij is samen met Courtois de meest constante speler. Hij is ook bepalend, want hij speelt op zijn beste niveau. Ik vind hem heel sterk, zeker na een seizoen waarin hij niet veel speelde."

Over de aanval

"De Bruyne is aan het groeien. Zijn eerste match was niet goed, maar zijn twee volgende waren al veel beter. Maar ik verwacht vooral meer van Carrasco. Het is niet de Carrasco van bij Atlético. En het aanvallend compartiment mag het in zijn geheel beter doen."

"Lukaku speelt ook niet op zijn beste niveau. Hazard probeert wel, maar hij is soms zo zenuwachtig dat hij de bal niet heeft dat hij te laag op het veld gaat staan. Hij wil de bal voelen, maar kan beter hoger zijn acties maken."

Over het niveau

"Ze zijn aan het groeien. De match tegen Zweden was de beste van de drie. De eerste helft tegen Ierland was ook niet goed en dat was een echt zwakke ploeg. In de komende matchen verwacht ik hen nog beter."

Over het EK

"In de groepsfase was iedereen nog aan het rekenen, daarom zagen we ook mindere of zelfs saaie matchen. Er waren er te veel die aan het speculeren waren en geen risico's namen. Vanaf nu zie ik het allemaal verbeteren. Ik verwacht vuurwerk."

Johan Walckiers

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.