Standard-fans ondernemen actie om zich in te kopen in het bestuur

26 juni 2016 10:31

Zijn er veranderingen op binnen het bestuur van Standard? Het zou best wel eens kunnen. De vereniging van socio's van de club wil namelijk een minderheidsparticipatie verwerven in de club.

Zaterdag besliste de algemene vergadering om een intentieverklaring over te maken aan voorzitter Bruno Venanzi. Dat meldt Het Nieuwsblad. De socio’s eisen onder meer een aantal zitjes in de raad van bestuur, verkooprecht als de club wordt verkocht en een vetorecht op een aantal gevoelige punten, zoals de naam van de club, de kleuren, het logo en de locatie.

Om hun plan van de nodige financiële slagkracht te voorzien, willen de fans een crowdfunding organiseren. In totaal zouden ze 1 tot 3 miljoen euro willen ophalen. Er is overigens al geld beschikbaar. Geld dat de fans in 2013 ophaalden, toen ze de club wilden overkopen van Margarita Louis-Dreyfus. Toen kocht Roland Duchâtelet evenwel de club.

"We willen weten waar we aan toe zijn" - Pierre Eyben

“We willen graag weten waar we aan toe zijn”, zegt Pierre Eyben namens de socio’s. “Net één jaar geleden nam Venanzi de club over en hij stelde toen dat hij oren had naar ons project. We gaan ervan uit dat de voorzitter enige tijd nodig zal hebben om alles te bestuderen en te onderhandelen, maar tegen volgend jaar willen we wel bescheid. We kunnen het ingezamelde geld niet eeuwig blokkeren.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.