Rode Duivels uit de Premier League reageren op de Brexit: "In de toekomst kijken of ik bij Chelsea blijf"

26 juni 2016 09:35

De nipte keuze voor een Brexit was ook in de voetbalwereld vrijdag groot nieuws. De toekomst van enkele Rode Duivels die in Engeland voetballen hangt er immers van af.

"Het is een spijtige zaak voor de Premier League en ook op het gewone leven zal dit een impact hebben", beseft Chelsea-sluitstuk Thibaut Courtois.

"Het wordt nu afwachten of men de regels in de Premier League zal aanpassen. Of dit ook gevolgen heeft voor mijn persoonlijke toekomst bij Chelsea? Dat zullen we in de toekomst bekijken als Groot-Brittanië weldegelijk uit de EU stapt."

Nu zijn we met het EK bezig, de consequenties zijn voor later - Divock Origi

Divock Origi zag dan weer hoeveel media-aandacht de Brexit kreeg. "Zelf ben ik geen expert op dat vlak, dus ik kan er niet veel over zeggen. Natuurlijk zal er veel veranderen. Of ook het niveau van de Premier League eronder zal lijden? We zijn nu met het EK bezig. De consequenties zijn voor later", aldus de Liverpool-aanvaller.

Jason Denayer keert na een uitleenbeurt aan Galatasaray terug naar Man City, maar ligt niet wakker van de afscheuring van de EU. Op de vraag wat hij van de Brexit vond, had de verdediger geen passend antwoord klaar.

Diederik Geypen

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.