Vier overwinningen te gaan, eerste slachtoffer: Hongarije

26 juni 2016 11:00

Het tactisch plannetje van Wilmots steekt in elkaar, het gras is gemaaid en de fans beginnen stilaan warm te worden hier in Toulouse. We blikken vooruit naar de achtste finale tussen Hongarije en België!

Vier overwinningen, zij het binnen negentig minuten, na verlengen of strafschoppen, maak niet uit. Vier overwinningen en het land neemt spontaan een weekje 'recup' op. Vier overwinningen en de Belgen zijn Europees Kampioen.

De eerste opdracht komt er vanavond aan, in Toulouse kijken de Rode Duivels de stugge Hongaren in de ogen. Hoe Wilmots het wil aanpakken? "We moeten op balbezit spelen en hen vooral vermoeien." Kan werken, de Hongaren hebben tot slot een vrij oud team.

Voorbij de joggingbroek

Waar we voorbij moeten? Eerst en vooral onder, tussen, boven of naast de trainingsbroek van doelman Gabor Kiraly. De veertigjarige doelman staat ondanks z'n pantalon van de Zeeman aardig te keepen op dit tornooi.

Verder wordt het opletten voor ervaren rot Zoltan Gera, tot de magistrale treffer van Shaqiri van gisteren de auteur van het mooiste doelpunt van het hele EK. En dan heb je nog woelwater Balasz Dzsudzsák, die met één flits een match kan beslissen.

Eden & Kevin aan zet

Met één flits een match beslissen, daarbij denken we ook graag aan Eden Hazard en Kevin De Bruyne. Tegen een tegenstander die terugplooit, wat we verwachten van de Hongaren, moet het van een ingeving van één van beide voetbalviruozen komen.

We zijn alvast benieuwd wat het wordt vanavond, goulash in Toulouse, of morgenvroeg frietjes bij de mama terug in la Belgique? Wat zouden we graag nog eens tegen die Welshmen spelen in Lille, geef ons dus maar de goulash, ober.

En wat denkt UNIBET? Ook daar is België favoriet. Een goeie gok van 60 euro op de Rode Duivels kan u euro opleveren. En die 60 euro? Die krijgt u gratis via deze link!

Sander De Graeve - Johan Walckiers

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.