Deze Hongaar is misschien wel het grootste gevaar: "Dat kan ik inderdaad héél goed"

26 juni 2016 08:01

De Rode Duivels zullen geconcentreerd moeten spelen tegen Hongarije. Niet enkel de verdediging moet op zijn hoede zijn, maar ook de middenvelders. Er zijn er daar immers een paar die wel van afstand een goal kunnen maken.

Zoltan Gera dingt mee naar de titel van EK-goal van het toernooi met zijn pareltje tegen Portugal. "Nee, ik heb niet gestemd op de site van de UEFA", lachte Gera. "Daarbij, er waren nog spectaculaire goals. Ik heb zonet ook de goal van Shaqiri gezien. Amai! Die was nog mooier. Het maakt me niet echt uit."

Maar in de herfst van zijn carrière krijgt hij nu wel de appreciatie die hem al jaren voorspeld was. "Ik denk dat ik het voordeel heb dat ik vanop afstand kan scoren. Er zijn er trouwens verschillende in ons team die dat kunnen. En dat is goed, het maakt ons onvoorspelbaar. Tegen een gestructureerde verdediging kan je zo al eens iets forceren."

De Rode Duivels passen dus maar beter op hun tellen, want de motivatie bij de Hongaren is enorm. Ze leven immers al tientallen jaren met het zware verleden van Puskas en andere Hongaarse sterren. "Die jongens hebben onze voetbalgeschiedenis bepaald. We willen tonen dat Hongarije er nog altijd staat."

Johan Walckiers - Sander De Graeve

België \\ Hongarije
 
 
Reacties.