Kums mag op de laatste dagen van de mercato niet meer weg: "We hebben een afspraak."

30 juli 2016 17:27

Voorlopig is Sven Kums nog steeds een speler van AA Gent. De middenvelder staat in de belangstelling van onder meer Napoli, maar tot een overgang kwam het nog niet. Hein Vanhaezebrouck werpt zijn licht op het transferdossier.

Zo is er veel te doen om het prijskaartje van de Gentse kapitein. “Ik vind 10 miljoen een redelijke prijs”, aldus Vanhaezebrouck. “Dat het teveel is voor een speler van zijn leeftijd? Kums won de Gouden Schoen als beste speler van de competitie. Daar moet iets tegenover staan.”

Ik ben hem al eens kwijtgeraakt, er is leven na Kums -Hein Vanhaezebrouck

Voor Kums is het wellicht zijn laatste kans om naar het buitenland te trekken, maar de middenvelder laat het hoofd niet hangen. In tegendeel, hij was één van de uitblinkers tegen Viitorul. “Dan weet je dat je met een échte voetballer te maken hebt. Echte voetballers zeuren niet en laten hun spel er niet onder lijden. Als hij vertrekt, ben je wel een echte kwijt natuurlijk.”

Een vertrek van de Brusselaar zou een aderlating zijn, maar Vanhaezebrouck wil niet overdrijven. “Ik ben Kums al eens kwijtgeraakt bij Kortrijk. Er is leven na het vertrek van een speler. Toen haalden we zonder hem toch ook de Bekerfinale. Toen was hij even belangrijk voor KVK als nu voor Gent.”

Mocht de transfer nog rond geraken, moet Gent op zoek naar een vervanger. Er geldt wel een afspraak met de middenvelder. “Sven weet dat hij helemaal aan het eind van de transferperiode niet meer weg mag. We moeten immers nog tijd hebben om een vervanger te vinden. Als er een bod komt op de laatste dag, weet hij dat hij móet blijven.”

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.