Cools blinkt uit bij Club Brugge: "Heb het gevoel dat ik nu een eerlijke kans krijg"

30 juli 2016 08:03

Vorig seizoen kreeg hij de voorkeur op een nog revaliderende Thomas Meunier, dit seizoen krijgt Dion Cools de voorkeur op een nog niet 100% fitte Ricardo van Rhijn. En kijk eens aan... Tegen KV Mechelen leverde de jonge rechtsachter van Club Brugge meteen een goede prestatie af.

Cools tekende nog voor de pauze voor de 0-2, een doelpunt dat de wedstrijd in een definitieve plooi legde. “Ik had de bal nog voller kunnen raken, maar uiteindelijk was het nu al voldoende. Ik kon enkele keren uithalen en blijf met mijn goal.”

Vorig seizoen zakte de nog steeds maar 20-jarige Cools na een goed seizoensbegin helemaal weg. Dit jaar hoopt hij zich wél staande te houden. “Vorig jaar was mijn situatie anders. Ik was nieuw en moest me nog aanpassen. Daarbovenop kwam nog eens het feit dat Meunier iedere wedstrijd speelde.”

"Nu heb ík een streepje voor op Ricardo van Rhijn" - Dion Cools

“Nu heb ik dan ook meer het gevoel dat ik een eerlijke kans krijg. Ik ben de tactiek gewoon en heb de richtlijnen opgepikt. Iets waar Ricardo (van Rhijn, nvdr.) ook nog wat tijd voor nodig zal hebben. In dat opzicht heb ík nu dus een streepje voor op Ricardo.”

“Het is evenwel niet aan mij om te zeggen dat ik in de ploeg moet staan. Dat is een keuze die de trainer maakt. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik naar Club Brugge ben gekomen met het idee om in actie te komen. Met de Champions League die eraan komt zullen Ricardo en ik allebei kansen krijgen.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.