Flater van Verhulst zorgt voor zuur Lokers verlies, STVV start zo even goed als vorig jaar

30 juli 2016 21:52

STVV heeft met een broodnodige eerste thuiszege zijn seizoen aangevat. In een evenwichtige partij dankten de Truienaars de Lokerse goalie voor de drie punten.

Met zes nieuwkomers tussen de lijnen nam STVV de beste start. Roman Bezus zette in de openingsminuut een prima actie op en kon Yuyi Ono bereiken. Wat vorig seizoen in 26 competitieoptredens niet lukte, kon hij ook tegen Lokeren niet klaarspelen, namelijk scoren.

Eerste flitsen Bezus

Dan probeer ik het zelf maar, dacht Bezus. De Truiense topaankoop uit Oekraïne plaatste zijn schuiver een metertje naast. De bezoekers uit het Waasland knokten zich langzaamaan in de match, maar verloren wel al vroeg de geblesseerde Joao Carlos.

Sverrir Ingason nam zijn plek in en die assisteerde Marko Miric bijna naar de 0-1. De Serviër miste dé mogelijkheid op een voorsprong door op de lat te koppen. Terwijl de man van de reuzekans verzorging kreeg voor zijn bloedneus, pepte Ivan Leko de Kanaries opnieuw op. Pogingen van Bezus en Nick Proschwitz in het slot van de eerste helft vlogen over en naast.

Eerste Truiense haka

De IJslandse haka die we leerden kennen op het jongste EK deed ook in het clubvoetbal en dus eveneens op Stayen haar intrede. De thuisploeg dreigde feller na de pauze, grote kansen kwamen daar echter niet uit voort. Iebe Swers en Ono gingen wel eens knap hun man voorbij en aan de overzijde maakte de populaire jonkie Bob Straetman zijn opwachting.

Het 18-jarige jeugdproduct zag hoe Tom De Sutter zich uit de naad bleef werken, maar ook hoe zijn doelman in de fout ging. Davino Verhulst loste een schot van invaller Fabien Tchenkoua. Proswitch profiteerde en scoorde zijn vierde goal in het shirt van Sint-Truiden.

Met vertrouwen tegen Standard en Anderlecht

Nadien veranderde er niets meer in de wedstrijd. STVV wint zo net als vorig jaar tegen Club Brugge zijn opener, en kan met een geruster hart naar de duels tegen Standard en Anderlecht. Bij Lokeren leefde het gevoel dat deze nederlaag vermeden kon worden.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ STVV
 
 
Reacties.