"Voetbal is een denksport"

30 juli 2016 08:30

Zulte Waregem is klaar voor het nieuwe seizoen. En dat doet het met een flinke nieuwe voorlinie. Mbaye Leye bleef, maar met Igor Vetokele en Obbi Oularé kwam er extra kwaliteit. Ondertussen zitten er al flink wat automatismen in het team.

"Er zit veel beweging voor de bal", beseft Igor Vetokele in gesprek met Voetbalkrant.com. "Als het collectief draait, dan maakt het dat makkelijker voor de individuele spelers."

"We trainen veel op automatismen en die komen er nu in de matchen vrij goed uit. Ik sta dan wel op de flank, maar er is veel aanvallende animatie binnen de ploeg, dus dat is leuk om te spelen."

Automatismen? Dat zijn veel spelers die op hetzelfde moment hetzelfde denken - Francky Dury

Francky Dury verduidelijkte een en ander op zijn wekelijkse perspraatje. "Voetbal is eigenlijk een denksport. De bedoeling is om sneller te denken dan je tegenstander. Automatismen? Dat zijn veel spelers die op hetzelfde moment hetzelfde denken."

En wat betreft de plaats van Vetokele op het veld? "We hebben er inderdaad met hem over gesproken. We hadden overigens ook met Obbi Oularé een lang gesprek, hij weet ook perfect wat we van hem verwachten. De aanvallende posities liggen bij ons erg dicht bij elkaar."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
Reacties.