"We willen nog twee-drie Vlamingen erbij, om hun mentaliteit"

30 juli 2016 21:59

Moeskroen deed het allesbehalve slecht tegen Anderlecht, zeker met de beperkte middelen die er zijn. Maar toch zag Glen De Boeck nog zware tekortkomingen en geeft hij niet zo stille hints richting zijn bestuur toe.

De Boeck begon met de sterke match van zijn ploeg te benadrukken, maar dan ging het crescendo over de gebreken. "Je mag deze match eigenlijk nooit verliezen", vond hij. "Dit was horror voor elke trainer op het hoogste niveau, vooral die gelijkmaker dan. Je moet onderweg toch al lang een professionele fout gemaakt hebben? Die goal was heel vermijdbaar."

Deschacht heeft meer ervaring als heel mijn ploeg samen - Glen De Boeck

Maar De Boeck neemt het zijn spelerskern ook niet echt kwalijk, want er ontbreekt nog het één en ander. "Mijn hele ploeg samen komt niet aan het aantal matchen dat Olivier Deschacht op zijn eentje in eerste klasse speelde. We hebben nog ervaring nodig en vooral maturiteit. We moeten 'métier' hebben. Bij Anderlecht hadden ze dat vandaag."

Toevallig had zijn voorzitter, Patrick Declercq, tijdens de rust al aangegeven dat hij ging ingaan op de vraag van zijn trainer. "We moeten nog enkele jongens hebben. En bij Moeskroen hebben we altijd een goeie mix Vlamingen-Walen gehad. We zoeken nog naar een paar Vlaamse jongens, om hun mentaliteit."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
Reacties.