Ivan Leko begint succesvol aan Truiense missie bij 'slechts' 4.066 fans: "We moeten de passie weer naar Stayen brengen"

30 juli 2016 22:55

Een zucht van opluchting ging zaterdagavond na het laatste fluitsignaal door het stadion. STVV kon tegen Lokeren voor het eerst sinds 1 november 2015 nog eens winnen in eigen huis. Een belangrijke zege om de Hel van Stayen weer te doen branden.

Slechts 4.066 supporters zakten naar Stayen af. Een groot contrast met den opener van vorig seizoen toen Club Brugge op bezoek kwam in een vol huis.

"STVV had dan ook negen maanden niet meer gewonnen thuis", besefte coach Ivan Leko na afloop. "Het was vandaag belangrijk om de passie voor de geel-blauwe kleuren terug te brengen. Daar zijn we met ons enthousiasme hopelijk in geslaagd."

"Onze trainingsautomatismen kwamen terug en we kenden een portie geluk, maar we troffen wél een serieuze kandidaat voor PO1."

"Voor één match zijn we klaar, om negen maanden te strijden hebben we nog kwaliteit nodig - Ivan Leko

Nadat Sint-Truiden vorig seizoen als een pudding in elkaar zakte, werd de club door heel wat mensen tot dé degradatiekandidaat gebombardeerd. "Die druk van buitenaf heb ik ook gemerkt, maar ik geloof in mijn ploeg", aldus Leko.

"Voor één match zijn we klaar, dat bewezen we tegen Lokeren. Om negen maanden te strijden, hebben we nog wel wat kwaliteit nodig."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ STVV
 
 
Reacties.