Oostende begint met loodzwaar programma: "Club en Genk spelen ook niet graag tegen ons"

30 juli 2016 12:21

KV Oostende was vorig seizoen dé revelatie van het seizoen, maar de lat van de West-Vlamingen ligt dit seizoen even hoog. De start is dan wel heel moeilijk, maar Yves Vanderhaeghe weet dat zijn jongens er klaar voor zijn.

KRC Genk en Club Brugge. We hoeven er geen tekening bij te maken: er zijn leukere wedstrijden om een seizoen te starten. Yves Vanderhaeghe trekt er zich weinig - of zelfs helemaal niets - van aan. "Die ploegen spelen ook niet graag tegen ons."

Eén ding is zeker: de coach van de Kustboys moet knopen doorhakken. "De ploeg zit min of meer in mijn hoofd. Of er verrassingen te verwachten zijn? Ja, hoor. Ik heb nog niet met die ploeg gespeeld." (lacht)

Wat is klaar zijn? Je kan een hele goede wedstrijd spelen, maar wel met 1-0 verliezen - Yves Vanderhaeghe

"De groep is klaar om te presteren", gaat Vanderhaeghe verder. "Maar langs de andere kant: wat is klaar zijn? Je kan een hele goede wedstrijd spelen, maar wel met 1-0 verliezen. Op basis van de trainingen van deze week ben ik heel tevreden."

De spreekwoordelijke lat

Iedereen verwacht ondertussen een plaats in play-off 1 van de KVO. "En de lat ligt zo hoog mogelijk, maar we moeten zorgen dat we bij die eerste zes eindigen. Moeten is een groot woord, hoor. We willen vooruit. Dat wel."

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.