Janssens over dispuut met Maes: "Ik vond dat Peter te hard was voor de jonge spelers"

30 juli 2016 14:23

Bij KRC Genk zat het vorig jaar niet altijd goed tussen coach Peter Maes en CEO Patrick Janssens. Maar volgens de voormalige burgemeester van Antwerpen zijn de problemen tussen beide heren van de baan.

"Dat het tussen ons niet botert, daar is niks van aan", zegt Patrick Janssens bij HLN. "Of we vrienden zijn? Nee. Je moet geen vrienden zijn om goed te kunnen samenwerken. We hebben met drie - want vergeet ook niet dat technisch directeur Dimitri de Condé een sleutelfiguur is binnen onze werking - een aanpassingsperiode nodig gehad."

"Dimitri met zijn nieuwe job, ik in een nieuw milieu en Peter in een nieuwe, anders gestructureerde club. We hebben elkaar moeten zoeken", aldus de CEO van Genk. "Peter en ik hebben vrij vroeg in het seizoen een moeilijk moment gekend. Ik vond dat Peter te hard was voor zijn jonge spelers en ik sprak hem daarop aan."

Stap achteruit

"Ik heb toen heel snel gevoeld dat hij dat misplaatst vond. We hadden dat sneller moeten uitpraten, maar dat is niet gebeurd. Pas na een lange tijd hebben we gepraat en heb ik een stap achteruitgezet. Ik heb beseft dat ik van zijn terrein moet blijven en dat hij als coach dat soort zaken moet aanpakken zoals hij dat wil", besluit Janssens.

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.