Weiler geeft meer uitleg over zijn opvallende keuzes en wat hij ermee gaat doen in de toekomst

30 juli 2016 21:10

Het was een opvallende opstelling waarmee Rene Weiler op Le Canonnier kwam aandraven. Zonder een woordje uitleg voor de match hadden we het gokken naar wie als spits zou spelen. Dat bleek Sofiane Hanni te zijn. Toch een wat vreemde keuze? Of toch niet?

"Het is niet mijn plaats, maar ik heb mijn best gedaan voor de ploeg", zei Hanni na de match. Dat hij een beetje licht uitviel voor de spitspositie wou hij niet gezegd hebben en ook Weiler wou zoiets niet over zijn lippen laten komen: "Ik vond dat Hanni het goed gedaan heeft. Ik zag goeie dingen met hem in de aanval."

Maar het begon pas echt te lopen met Sylla als diepe spits, dat moet Weiler ook gezien hebben. "We hebben jongens die kunnen inkomen en het verschil maken", aldus de Zwitser. "Je weet nooit of het gaat werken. Ik leer zelf nog de systemen kennen, samen met de spelers. we moeten zien wat we kunnen gebruiken en wat niet."

Defour? Een puur sportieve beslissing - Rene Weiler

Weiler haalde ook Steven Defour naar de bank. "Een puur sportieve beslissing", zei hij met een glimlachje toen er hem naar gevraagd werd. Dat de fans herrie maakten rond het persoon van de middenvelder had er dus niets mee te maken. "We hebben heel veel matchen de komende tijd en ik wou een paar jongens rust geven."

"En Hanni in de spits zetten was ook geen boodschap naar het bestuur toe", voegde hij er lachend aan toe. Maar dat hij nog een nieuwe spits wil, mag buiten kijf staan. Een snelle bewegelijke jongen is zijn eerste prioriteit.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
Reacties.