Van Holsbeeck strijdvaardiger dan ooit: "Anderlecht niet bij de favorieten? We spreken op het eind van het seizoen nog eens"

30 juli 2016 12:06

Na twee seizoenen zonder titel is RSC Anderlecht erop gebrand om de hoofdprijs weer naar het Astridpark te halen. De nieuwe wind die door de club waait en de schaarse verwachtingen van buitenaf, maken paars-wit strijdvaardig.

"Nagenoeg alles is anders na de de grote kuis", kijkt Herman Van Holsbeeck vooruit naar de nieuwe start. "De technische staf, de medische staf, de spelersgroep, ... Het huiswerk is nog niet af, maar hoe de ploeg zich dinsdag een eerste keer toonde, was een belangrijke stap."

En toch werd het transferbeleid al kritisch onder de loep genomen. "Ik zit intussen veertien jaar bij Anderlecht. Het eerste wat ik hier geleerd heb, is het incasseren van kritiek. Op het einde van de rit blijft het palmares over, en daar kan ik wel mee leven."

Binnen de club leeft een enorme drang om te tonen dat Anderlecht nog steeds de beste club van het land is - Herman Van Holsbeeck

In de prognoses komt voornamelijk landskampioen Club Brugge aan bod en dat stoort Van Holsbeeck wat. "Ik zie dat men Anderlecht niet bij de favorieten voor de titel rekent, dat vind ik opmerkelijk."

"Ik stel voor dat we op het einde van het seizoen dan nog eens spreken. Binnen de club leeft een enorme drang om te tonen dat Anderlecht nog steeds de beste club van het land is."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.