Meunier over transfer naar PSG: "In een andere wereld terechtgekomen, het is magnifiek"

30 juli 2016 09:16

Thomas Meunier werd vrijdag officieel voorgesteld bij PSG. De Rode Duivel had het onder meer over zijn keuze voor de Franse topclub.

Van Club Brugge naar PSG: het is een erg grote stap. "Het Belgisch kampioenschap is minder gemediatiseerd, minder rijk. Door mijn handtekening te zetten bij PSG ben ik in een andere wereld terechtgekomen. De Amerikaanse tournee, met die tegenstanders, alles is anders. Ook op het vlak van organisatie met een extreem professionalisme. Het is een magnifieke ontdekking."

Of het een moeilijke keuze was? "Als PSG aan je deur klopt, denk ik niet dat je lang kan twijfelen. Ik heb mij wel vragen gesteld over mijn statuut, of ik mijn kans zou krijgen of gewoon doublure zou zijn. In het leven moet je keuzes maken, ik wou geen spijt krijgen. Ik kon niet anders dan hier tekenen."

"Ik ben zeker dat ik het team iets kan bijbrengen" - Thomas Meunier

Wat hij het team kan bijbrengen? Meunier wijst vooral op zijn offensieve kwaliteiten, iets wat ook belangrijk is voor coach Emery. "Ik kan met doelpunten, beslissende passen en een belangrijke offensieve bijdrage het verschil maken. Ik ben zeker dat ik het team iets kan bijbrengen."

Caroline Tonnelier

Ligue 1 \\ PSG
 
 
Reacties.