Vanderhaeghe merkt héél belangrijk verschil op met vorig seizoen: "Zo'n risico moet Oostende niet meer nemen"

30 juli 2016 15:15

KV Oostende wil dit seizoen al het goede van de vorige jaargang bevestigen. De West-Vlamingen kregen bovendien een kwaliteitsinjectie om te strijden voor een plaats in play-off 1. Yves Vanderhaeghe ziet een heel belangrijk gevolg daarvan.

Silvio Proto, Zarko Tomasevic, Adam Marusic, Mathias Bossarts, Landry Dimata,... Het is maar een greep uit de namen van de nieuwe jongens die in het tussenseizoen zijn aangekomen in de Versluys Arena.

Die bredere kern moet Yves Vanderhaeghe toelaten om opnieuw in de subtop van onze pintjesliga mee te draaien. De coach van de Kustboys ziet alvast een héél belangrijk verschil met de vorige jaargang.

Hét verschil? Iedereen moet honderd procent fit zijn om in aanmerking te komen om te spelen - Yves Vanderhaeghe

"Iedereen moet honderd procent fit zijn om in aanmerking te komen om te spelen", legt Vanderhaeghe uit. "Vorig seizoen was dat niet altijd het geval en moest er soms een risico genomen worden."

Vanderhaeghe haalt er meteen het voorbeeld van Gohi Bi Cyriac bij. "Een topschutter die met een kwaaltje kampt, maar toch wekelijks scoort. Die neem je er logischerwijs bij. Nu moeten we zo'n risico niet meer nemen."

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.