Vreemde penalty was de omslag: "Ik kende de regel niet, maar als je niet probeert heb je zeker niks"

30 juli 2016 22:43

Zulte Waregem won na een mindere eerste helft en een goede tweede helft met overtuiging van Eupen: 3-0. Maar het had wel meeval dat het op het uur een strafschop kreeg na een dubieuze fase.

Ocansey trok aan Derijck en de bal ging op de stip, al wilde de ref eerst opnieuw een corner geven. En dus waren er flink wat reacties op dat voorval.

"Ik kan niet begrijpen dat hij de corner niet laat overnemen", aldus de doelman van Eupen. "Al heb ik niet gezien of het effectief fout was." En ook de coach van Eupen was duidelijk: "Voor mij is de match gedaan in minuut 62, van die fase kan ik niets zeggen - er is niets meer aan te doen."

Ik kan daar nu toch moeilijk ontevreden over zijn? - Francky Dury

Aan de kant van Essevee waren ze dan weer wel gelukkig: "Soms heb je pech, soms heb je meeval. Was het een lichte rode kaart en een lichte strafschop? Misschien wel", aldus Francky Dury. "Maar ik kan daar nu moeilijk ontevreden over zijn."

Timothy Derijck kreeg het laatste woord: "Hij had aan me getrokken en de ref riep ons een eerste keer bij hem. Maar hij bleef daarna trekken en gaf geel aan Ocansey. Dan heb ik me geroerd en gezegd dat hij dan strafschop moest fluiten ook. Ik kende de regel niet, maar als je niet probeert, dan heb je zeker niets."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Eupen
 
 
Reacties.