De opmerkelijke politiek van Martinez: ook Foket had kunnen meetrainen bij de grote jongens

30 augustus 2016 19:53

We zijn twee dagen ver in de trainingssessies van Roberto Martinez en één ding is wel duidelijk: hij geeft de jeugd moed. Op twee trainingen gaf hij drie jeugdinternationals de kans om mee te trainen.

Michaël Heylen die er maandag bijliep deed bij iedereen verwarring ontstaan. Dinsdag was de training gesloten, maar liepen zowel Leander Dendoncker als Wout Faes erbij. Van die laatste is dat trouwens nog een grotere verrassing, want de verdediger is lid van de U19. Maar Martinez bleek zwaar onder de indruk van zijn capaciteiten.

Maandag had er in plaats van Heylen trouwens een andere verdediger op het veld kunnen staan. Martinez had een rechtsback nodig, maar dat is nu niet de beste positie van de Anderlecht-verdediger. Eerst wou hij Thomas Foket oproepen, maar aangezien die zondag gespeeld had, mocht hij enkel recupereren.

Faes mocht als U19 meetrainen met de grote jongens.

Ook over Foket had hij immers goeie dingen gehoord van Johan Walem. En hij was aandachtig toeschouwer tijdens Anderlecht-Gent en daar deed de aanvallende rechtsback het zeker niet slecht, integendeel! Maar Martinez doet het dus bewust: slim de jeugd gebruiken om hen hoop op meer te geven.

Johan Walckiers

België \\ België
 
 
Reacties.