Martinez geeft een en ander prijs: waarom de Rode Duivels zo laat trainen en wat hij van plan is tegen Spanje

31 augustus 2016 07:03

De hand van Roberto Martinez zal snel zichtbaar worden, zowel op als naast het veld. Zo ondergaat ook de laatste training van de Rode Duivels daags voor de ontmoeting met Spanje een belangrijke wijziging.

Onder voormalig bondscoach Marc Wilmots trainden de Duivels daags voor een interland in het Koning Boudewijnstadion steevast in de vooravond, waarna het land dat op bezoek kwam volgde. Martinez draaide de rollen om en betreedt vandaag om 20u45 de mat.

Ik wil internationals zien die strijden om voor de Duivels te spelen

En dat is met een bedoeling. "Zo krijg je routine in de ploeg", legt de bondscoach zijn keuze om op het wedstrijduur te trainen uit. "Dit is bevorderlijk voor onze matchvoorbereiding. Op die manier kunnen we onze eetmomenten al afstemmen op de match van donderdag."

Achter elke beslissing van Martinez zit een idee. Maar waar hecht hij tegen La Roja nu het meeste belang aan? "Aan onze mentaliteit. Dat is het belangrijkste. We weten dat we veel talent hebben, maar ik wil internationals zien die strijden om voor de Duivels te spelen", aldus de bondscoach die zijn zes wissels zal gebruiken.

Roberto Martinez kiest bewust voor een laat trainingsuur daags voor de oefenpot tegen Spanje

Diederik Geypen

België \\ Spanje
 
 
Reacties.