Aftellen naar D(ejaegere)-day: "Ik wil die gast zijn waarvan ze zeggen: 'Wauw, die staat er meteen!'"

27 september 2016 16:50

Zes maanden na zijn gescheurde kruisband op de stage voor play-off 1 kan Brecht Dejaegere stilaan beginnen aftellen. De middenvelder van AA Gent doet bijna alles mee op training en het mag duidelijk zijn dat het kriebelt, meer nog, het jéúkt om terug te keren.

Bij Dejaegere spoken de verschillende mogelijke scenario’s al door zijn hoofd. “Invallen en een rode kaart krijgen, invallen en met een hattrick de held worden, of meteen balverlies lijden waar een tegengoal uit voortkomt, alles heb ik al gezien”, aldus de Gentse middenvelder in een openhartig gesprek met Voetbalkrant.com.

'Hij heeft nog tijd nodig', dát wil ik niet horen

Het mag duidelijk zijn, Brechtje heeft goesting te koop na zijn lange blessure. “Ik wil niet zomaar terugkeren. Ik wil op mijn sterkst terugkeren, ‘Dejaegere is terug, maar heeft nog tijd nodig’, dát wil ik niet horen. Niet met mij, ik wil die gast zijn waarvan ze zeggen: ‘wauw, die staat er meteen, die is écht terug.’ Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, maar daar ga ik écht voor. Het is mijn doel.”

Het is de enthousiaste middenvelder ten voeten uit. Hij kreeg ook teveel tijd om na te denken. “Ik ben het niet gewend om zo lang geblesseerd te zijn. Ik had steeds kleinere kwaaltjes, maar zo’n zware blessure heeft tijd nodig. Dat is zo bij mij, bij u, bij iedereen. Je kan de spieren daarrond wel versterken, maar die pees zelf kan je niet pushen.”

Invallen op Brugge en de winning goal maken, stel je eens voor. Dan zou ik me onsterfelijk maken in Gent

“Ik begin beter een week, of twee weken later, dan te vroeg”, moet Dejaegere zich inhouden. “Ik zit nu aan zes maanden, en voor zo’n blessure rekenen ze doorgaans zes tot negen maanden. Natuurlijk heb ik al eens gerekend. ‘Die eerste week van oktober, tegen Brugge, dat zou fantastisch zijn, stel je voor dat het 1-1 staat en ik maak als invaller de 1-2. Dan maak ik me onsterfelijk in Gent.”

De partij tegen Club Brugge komt wellicht te vroeg. “Wanneer die wedstrijd komt, zie ik wel. Ik wil vooral niet hervallen”, aldus Dejaegere. In de loop van de week heeft hij bij ons nog over zijn revalidatie, de angst voor het hervallen en het vertrek van zijn grote voorbeeld, Sven Kums.

Sander De Graeve

Europa League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.