Guardiola start met grootste onderscheiding in Premier League, wisselvallig debuut voor andere nieuwe topcoaches

27 september 2016 20:31

De Premier League onderging in het tussenseizoen enkele drastische veranderingen, toch wat de coaches bij de topclubs betreft. Na zes speeldagen is het al eens tijd om het debuut van de nieuwe managers te evalueren.

Pep Guardiola nam bij Manchester City het roer over van Manuel Pellegrini. Louis van Gaal moest bij Manchester United dan weer plaatsmaken voor José Mourinho. Bij Chelsea kwam ex-coach van Juventus en bondscoach van Italië Antonio Conte dan weer in de plaats van interim-trainer Guus Hiddink.

18 op 18

Guardiola, die eerder al furore maakte bij Bayern München en FC Barcelona, startte furieus in de duurste competitie ter wereld. Met dank aan een indrukwekkende Kevin De Bruyne heeft Manchester City een knappe 18 op 18 geboekt. The Citizens zijn dan ook de trots leider in Engeland.

De Bruyne is 'outstanding' onder Guardiola

Toegegeven, De Bruyne had een groot aandeel in dat maximum aantal punten, maar de hand van de Spaanse oefenmeester is nu al zichtbaar. Guardiola stapte bij City af van het systeem met twee controlerende middenvelders en posteerde De Bruyne op de '8'. Een gewaagde maar tegelijkertijd een geslaagde zet.

José Mourinho en Antonio Conte kenden dan weer een wisselvallige start. United gaf afgelopen weekend Leicester City een pak rammel (4-1), maar er werd wel met 3-1 verloren tegen Watford en ook in de 'Manchester derby' trokken de jongens van Mourinho niet aan het langste eind. Ook Paul Pogba kon zich nog niet vaak tonen.

Conte heeft Chelsea nog niet op de rails gekregen

Chelsea begon dan weer vlekkeloos aan het nieuwe seizoen met een 9/9, maar daarna begon te motor te sputteren. Er werd gelijkgespeeld (2-2) tegen Swansea. Daarna kwam Liverpool met 1-2 winnen op Stamford bridge en kreeg Chelsea in het Emirates-Stadium voetballes van Arsenal. The Gunners wonnen met 3-0.

Conclusie: Guardiola is met grootse onderscheiding aan zijn avontuur in de Premier League begonnen. Het valt wel af te wachten hoe City het gemis van De Bruyne zal opvangen. Conte en Mourinho hebben nog tijd, maar na een sterke seizoensstart was het de laatste weken toch allemaal wat minder.

Bart Ver Elst

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
Reacties.