VIDEO: De zeven beste goals van jarige Totti: van Panenka tot 'selfiedoelpunt'

27 september 2016 19:17

Totti blaast vandaag 40 kaarsjes uit. De Italiaan speelt al sinds 1992 bij AS Roma en heeft in al die jaren een hele boel prachtige doelpunten gemaakt. Wij vieren zijn verjaardag met zijn zeven mooiste goals. Geniet mee! Opgelet, het laden van de filmpjes kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Roma-Lazio: het ‘selfiedoelpunt’

In de Romeinse derby scoort Totti een geweldig doelpunt. Vooral de techniciteit van dit doelpunt is weergaloos. Bij het vieren van zijn goal maakt de spelmaker een selfie met het publiek. Die viering werd zo populair dat het voetbalspel PES het zelfs introduceert in haar game.

Roma-Juventus: de pegel

Een afvallende bal even vanop twintig meter in het doel jagen? Geen probleem voor de 40-jarige. Buffon, toch niet de eerste de beste, is compleet kansloos. Let ook op de Italiaanse commentator die helemaal wild wordt.

Roma-Sampdoria: de solo

Ook een paar verdedigers in de wind zetten en vervolgens koelbloedig afmaken kan Totti als de beste. Tegen Sampdoria loopt hij een half veld over met de bal aan de voet en legt die proper naast de keeper in het doel. Vanaf 0:27 ziet u de actie die leidt tot het doelpunt.

Inter-Roma: de lob

In San Siro maakt Totti een heerlijke goal. Van buiten het zestienmetergebied lobt hij de doelman van Inter op een prachtige manier. Bekijk nog eens de samenvatting van die wedstrijd in het filmpje hieronder. Vanaf 0:52 ziet u de heerlijke lob van de Romein.

Sampdoria-Roma: op z’n van Bastens

Bij het bekijken van deze goal denken wij meteen aan Marco van Basten en zijn legendarische doelpunt op de EK-finale van 1988. Toegegeven, deze is iets minder spectaculair (en van de andere kant van het doel), maar deze treffer mag er toch echt wel zijn.

Milan-Roma: de vrije trap

Natuurlijk is de Italiaan ook een vrijetrapspecialist. Dat bewijst hij met deze goal op een schitterende manier. Een streep over de muur verdwijnt in de rechterbovenhoek.

Nederland-Italië: de Panenka

Ook op de allerbelangrijkste momenten toont de middenvelder zijn klasse. Op Euro 2000 komt het in de halve finale tussen Italië en (mede)gastland Nederland tot penalty’s. Wanneer Totti aan de beurt is, stift hij de bal op een geniale wijze in doel. Van der Sar duikt vol overtuiging in de hoek terwijl de Romein met een panenka de bal in doel werkt.

Maxim Cleemput

AS Roma \\ Italië
 
 
Reacties.