Eric Van Meir countert Vanhaezebrouck: "Speel de beker in het weekend"

28 september 2016 18:05

Hein Vanhaezerbouck was niet te spreken over de huidige bekercompetitie. Na de wedstrijd tegen Lierse - nochtans gewonnen door AA Gent- haalde hij serieus uit naar de Croky Cup: "Heeft dit nog zin", vroeg hij zich af. Eric Van Meir countert hem nu.

Vanhaezebrouck vond het niet kunnen dat Lierse zelfs met een B-elftal afzakte en dat er nu dus niemand echt nog zin heeft in bekervoetbal. "Zelfs de kleinere teams staan al met een halve B-ploeg aan de aftrap.En ook de tribunes zijn leeg. Al 25 jaar zoeken ze naar een oplossing", zei Vanhaezebrouck toen.

Van Meir is zich van geen kwaad bewust. "Omdat ik een grote evenwichtige kern heb, heb ik geen mindere ploeg opgesteld. Maar ik heb wel geroteerd. Zo konden de jongens die vorig jaar speelden ook aan de bak komen. En ja, de competitie is voor ons belangrijker dan de beker", vertelt hij in HLN.

Voor de spanning is het al goed dat de meeste kleine ploegen thuis mogen spelen. Als dat in het weekend kan, hebben we meer supporters - Eric Van Meir

Voor de lege tribunes heeft hij wel een oplossing voor handen. "Er zit geen volk op de tribunes en de kalender zit vol. Laat daarom de bekerwedstrijden in het weekend doorgaan. Voor de spanning is het al goed dat de meeste kleine ploegen thuis mogen spelen. Als dat in het weekend kan, hebben we meer supporters."

Redactie

2e klasse \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Konyaspor
 
 
Reacties.