Henkinet op straat gezet omdat hij peanuts inzette op zege van Waasland-Beveren

28 september 2016 18:32

Laurent Henkinet is niet langer een speler van Waasland-Beveren. De fusieclub besliste woensdagmorgen om de doelman op straat te zetten, omdat die genoemd werd in onderzoek naar het gokken op wedstrijden van zijn eigen ploeg.

In het geval van Olivier Deschacht, Knowledge Musona en Tuur Dierckx, beslisten RSC Anderlecht, KV Oostende en Royal Antwerp FC om geen overhaaste beslissingen te nemen en de uitspraak in het onderzoek af te wachten. Waasland-Beveren daarentegen ondernam quasi onmiddellijk actie en zette de samenwerking met Henkinet stop.

De jonge goalie heeft wel degelijk ingezet op een wedstrijd waarin hij zelf in de ploeg stond. Een fout van Henkinet en dat weet hij wellicht ook zelf. Maar in tegenstelling tot wat andere profs volgens onze informatie soms durven in te zetten, ging het in het geval van Henkinet om peanuts. Onze redactie kwam te weten dat Henkinet 3 euro inzette op een overwinning van Waasland-Beveren, toen hij zelf tussen de palen stond.

Waasland-Beveren volgde de letter van het reglement

Waasland-Beveren hield geen rekening met het bedrag dat werd ingezet en voglde de letter van het reglement. Henkinet, die de club vorig seizoen in moeilijke tijden enkele keren rechthield, werd zonder pardon opzij geschoven. Voetbalkrant.com contacteerde de entourage van Henkinet, maar die wilde niet reageren op het ontslag van de doelman.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ SK Beveren
 
 
Reacties.