Alle 1B-matchen op vrijdagavond? Daar hebben de fans een duidelijke mening over

22 oktober 2016 12:10

Voetbal op zondagmiddag (12u30) valt niet in de smaak bij de acht 1B-clubs. Die willen naar een nieuwe formule met alle duels op vrijdagavond? Maar wat vinden onze lezers van dat voorstel?

Alle wedstrijden naar vrijdagavond verplaatsen wordt niet bepaald op enthousiasme onthaald, lazen we donderdag in de reacties. (Klik hier voor meer) En dus reiken de fans alternatieven aan.

Eén duel op vrijdagavond moet kunnen, maar dé voetbalavond blijft zaterdag. Waarom dan geen duel om 18 uur en nog twee om 20 uur vraagt een supporter zich af.

Te late bekendmaking exacte speeldata

Als men echt moet kiezen, geeft men toch eerder de voorkeur aan een wedstrijd op vrijdag in plaats van op zondag. Dan willen supporters namelijk ook eens in provinciale naar het voetbal gaan zien of een uitstap maken met de familie.

Maar er zijn nog andere knelpunten. Zo schrikt de combiregeling supporters af om uitmatchen van hun favoriete ploeg bij te wonen. En verhindert de late bekendmaking van de exacte speeldata supporters om de matchen in te plannen in hun agenda. Ook deze zaken willen de fans op de agenda zien verschijnen.

Diederik Geypen

2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK \\ Cercle Brugge \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK
 
 
Reacties.