Gentse spits verdwijnt helemaal uit beeld: "Als je tegen Lierse het verschil niet kan maken..."

22 oktober 2016 09:57

Wat is er aan de hand met Emir Kujovic? De Zweedse spits werd met veel tromgeroffel binnengehaald bij AA Gent, maar komt de laatste weken zelfs niet meer voor op het wedstrijdblad. Hein Vanhaezebrouck is streng!

In de bekermatch tegen Lierse verspeelde hij blijkbaar zijn laatste krediet. "Het is een moeilijk verhaal. Voor alle partijen", zegt Vanhaezebrouck in HLN. "Als je tegen Lierse het verschil niet maakt, dan ben je niet de oplossing om tegen Shakhtar te spelen. Je kan ook niet blijven zeggen dat hij is toegekomen met een conditionele achterstand."

Voorlopig krijgen Perbet en Coulibaly de voorkeur. "Kujovic is zeker een afwerker, maar op dit niveau moet je ook mee druk zetten, betrokken worden in de acties... Dingen waarin hij het momenteel moeilijk heeft om te renderen."

Kujovic zit meer in de tribune dan op het veld.

Maar Vanhaezebrouck heeft ook een verklaring: Kujovic kwam pas laat aan in de Ghelamco. "Nog maar eens het bewijs dat een voorbereiding belangrijk is. Kijk naar Laurent Depoitre. Die is fysiek wel top, werkt voor de ploeg en is krachtig. Maar hij speelt bij Porto ook weinig, hé. Terwijl Depoitre nochtans de kwaliteiten heeft om op dat niveau mee te doen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Eupen
 
 
Reacties.