Preud'homme is tevreden, maar ziet belangrijk werkpunt bij zijn ploeg: "Dat ergert me"

22 oktober 2016 22:20

Een Michel Preud'homme die tevreden is na een nederlaag, het gebeurt zelden. Maar wie de verliespartijen tegen Sporting Charleroi en FC Porto zag, kan de oefenmeester van blauw-zwart geen ongelijk geven.

Preud’homme mocht met recht en reden trots zijn op de prestaties van zijn spelers. Tegen Charleroi haakten heel wat spelers geblesseerd of ziek af, waardoor de coach van Club een soort van noodelftal tussen de lijnen moest brengen. Een ploeg die het goed deed, maar onderuit ging. Tegen Porto deed Club het opnieuw prima, maar verloor het alweer in extremis.

Genoeg aanknopingspunten gezien, dat zeker. Maar Preud’homme zag ook een werkpunt. “Je kan gepakt worden op de counter als het drie tegen drie is, maar wij slikten tegen Porto twee doelpunten op een moment dat we tien mensen achter de bal hadden. Dat ergert me.”

Spelers werden ingelicht

“De spelers hebben het nu gezien en zijn zich er ook bewust van. Het is nu zaak dat zoiets ons niet meer overkomt en dat we wedstrijden naar ons toe trekken. Let op, het is niet altijd zoals tegen Porto, hé. Tegen Gent deden we het goed en gaven we niets weg.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.