OH Leuven krabbelt overeind tegen Cercle Brugge en maakt serieuze sprong in het klassement

22 oktober 2016 22:00

Ook dit weekend hetzelfde recept in de Proximus League: één wedstrijd per dag. Zaterdagavond kruisten OH Leuven en Cercle Brugge, twee ploegen die allesbehalve geweldig aan het seizoen begonnen, de degens.

OHL sprokkelde de voorbije weken slechts 1 op 6, terwijl Cercle zich na een slechte reeks herpakte met een overwinning tegen Lommel United. In het onderlinge duel was het OHL dat het beste uit de startblokken schoot.

Halverwege de eerste helft opende Tabekou de score en op slag van rust maakte Azevedo er zelfs nog 2-0 van. Een droomscenario voor de thuisploeg, een ijskoude douche voor de bezoekers.

Rood Kocabas

Na de pauze ging Cercle op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer. Tien minuten voor tijd moest OHL nog met tien spelers verder na rood voor Kocabas, maar ook met een man meer konden de bezoekers uit Brugge niets meer forceren.

Door deze zege klimt OHL van de zevende naar de vierde plaats in het klassement. Het telt nu 15 punten. Cercle Brugge is gedeeld voorlaatste met 12 punten.