Een appel is geen peer: vier vergelijkingen die Zulte Waregem opnieuw aan de leiding brengen

22 oktober 2016 12:29

Zulte Waregem verloor vorige week zwaar bij AA Gent, maar wil deze week opnieuw aanpikken met de zege. En zo bovenaan blijven meedraaien, misschien zelfs opnieuw de leidersplaats afsnoepen van Anderlecht.

Als Zulte Waregem thuis wint van Lokeren, dan is het voor minstens een dag opnieuw leider. "Een leidersplaats is een momentopname", aldus Francky Dury daarover al een paar keer. "Maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee."

En die verantwoordelijkheid nam Essevee de voorbije weken. Door tegen KV Mechelen te blijven voetballen, zelfs bij een 2-0 achterstand. En door zelfs in de Ghelamco Arena vol voor de aanval te proberen kiezen en hoog druk te zetten. Maar het loopt niet elke keer goed af. Vanavond wel, en wel hierom.

1. Lokeren is Gent niet

Het behoeft geen uitleg: AA Gent is een van de best voetballende ploegen van het moment, dat vanuit balbezit aan doelpunten wil raken. Lokeren is dan weer minder op dreef dit seizoen en zoekt nu vooral punten. Essevee zal dan ook proberen Lokeren achteruit te drukken.

2. Een thuismatch is geen uitmatch

De club liet ons weten dat er nog zowat 1000 tickets beschikbaar waren, waarvan er aan de loketten nog wel een resem zullen worden verkocht. Volledig vol? Neen, maar een quasi vol Regenboogstadion kan ook een boost geven aan de thuisploeg. De fans waren al een lichtpunt in de Ghelamco Arena, nu kunnen ze zich thuis nog eens laten gelden.

3. Een appel is geen peer

"Als je dan toch eens moet verliezen, dan kan je maar beter een peer krijgen." Francky Dury neemt de nederlaag in Gent al bij al positief op. Reden? "Zo zet je de spelers meteen eens op scherp." Het moet beter dan de tweede helft in Gent en de spelers weten dat.

Zo zet je de spelers meteen op scherp

4. 2016 is 2014 niet

Mentaal zit het in de kopjes ook gewoon fris. De vorige 1 op 6 deze competitie werd vervolgd met een knappe 9 op 9, iets wat met matchen tegen STVV en Club Brugge ook deze keer misschien wel het stiekeme doel is. Aan Essevee om toch opnieuw de rug te rechten, zoals al vaker in het verleden. "We hebben een mentaal sterke groep", beseft ook Dury.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.