De Boeck ligt wakker van Moeskroense tegengoal en is streng voor Anderlecht-huurling: "We hebben hem gewoon niet gezien"

23 oktober 2016 08:01

Moeskroen greep zaterdagavond Achter de Kazerne naast datgene waarvoor het gekomen was: een punt. En daar had coach Glen De Boeck twee verklaringen voor.

De Henegouwers hielden de boel tegen KV Mechelen lange tijd gesloten, tot Yohan Croizet in minuut 66 na een hoekschop van Mats Rits volledig vrijstaand de 1-0 in doel mocht trappen. "Die eerste goal gaven we weg", opende De Boeck zijn analyse. "Daar waren afspraken rond gemaakt, want je weet dat 60 procent van de doelpunten vallen na een stilstaande fase."

Het is niet aan mij om naar de buitenwereld toe een polemiek te beginnen

"Het is niet aan mij om nu naar de buitenwereld een polemiek te beginnen over wie Croizet moest dekken. Feit is dat er zelfs op het veld op gehamerd werd. Van zulke tegengoals lig je als coach wakker."

Voorin creëerde Moeskroen nauwelijks gevaar. Bij afwezigheid van Filip Markovic rustte alle aanvalsdruk op de schouders van Anderlecht-huurling Trezeguet, maar die gaf op enkele flitsen na niet thuis. "Enkele jongens die de voorbije weken in vorm staken, waren vandaag niet op niveau. Trezeguet hebben we gewoon niet gezien. Dan weet je dat Moeskroen in de problemen komt."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.