Vanavond felbeladen Limburgse derby met grote belangen

23 oktober 2016 10:12

Straks trappen KRC Genk en Sint-Truiden de Limburgse derby op gang. Een wedstrijd die bijzonder fel leeft tussen de twee supportersclans. De belangen zijn groot gezien de positie van beide teams in het klassement.

En bovendien is het ook een wedstrijd tussen twee teams die elk punt absoluut broodnodig kunnen gebruiken. KRC Genk kende met 14 op 30 een slechte competitiestart en is naarstig op zoek naar een plekje in de top zes.

"Deze wedstrijd is minstens zo belangrijk als die tegen Athletic", begrijpen we Peter Maes dan ook maar al te goed. Indien Genk straks punten morst tegen de rivaal uit Sint-Truiden, dan is de competitiestart compleet mislukt en valt de knappe prestatie in de Europa League in het water.

Pozuelo schitterde donderdag in de Europa League. Kan hij dit tegen STVV herhalen?

Goed nieuws kwam er wel van het dokterskabinet want zowel Thomas Buffel als Bailey geraken fit voor de derby, zodat Maes enkel de langdurig geblesseerden Uronen, Malinovsky en Vanzeir moet missen.

Zonder De Petter

STVV geraakt vorige week niet voorbij Westerlo en is gewikkeld in een hevige strijd om het behoud en moet ondertussen ook de Kemphanen, die zaterdag gelijkspeelden, naast zich dulden. Ook voor de troepen van Leko is elk punt dus superbelangrijk. De oefenmeester moet puzzelen door de schorsingen van Kotysch en De Petter. Ono, Janssens en De Sart liggen in de lappenmand.

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Een gokje op STVV kan je een mooi bedrag opleveren.

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.