Twee keer op rij de bank: wat is er aan de hand met Sergio Agüero?

23 oktober 2016 11:56

Het was even schrikken in Camp Nou. Niet Sergio Aguëro, maar Kevin De Bruyne stond eenzaam in de spits in het Champions League duel tegen FC Barcelona. Waarom kiest Pep Guardiola niet langer voor Sergio Agüero?

Net als in het competitieduel tegen Everton moest Sergio Agüero tegen FC Barcelona vrede nemen met een plaatsje op de bank. En in Engeland gaat het dan hard. De voorbije weken gonsde het van de geruchten. Is het tijdperk-Agüero voorbij in Manchester?

Bijna 150 goals

De voorbije vijf seizoenen werd Agüero de publiekslieveling in het Etihad Stadium. Zijn late winnning goal in de kampioensmatch tegen QPR staat nog altijd op het netvlies van de City-fans gebrand. De Argentijn maakte de voorbije jaren bijna 150 doelpunten in het lichtblauw van Manchester City. Maar onder Pep Guardiola loopt het allemaal wat minder.

Hij miste strafschoppen tegen Steaua Boekarest en Everton en stond de voorbije twee wedstrijden niet in de basis. In het begin van het seizoen miste de Argentijn ook al eens drie wedstrijden na een schorsing voor een elleboogstoot. Volgens de Engelse tabloids is Guardiola al op zoek naar een opvolger voor Kun Agüero. De naam van Pierre-Emerick Aubameyang klinkt daarbij het luidst.

Koen Frans

Premier League \\ Manchester City \\ Southampton
 
 
Reacties.