Anderlecht kondigt met trots vernieuwingen aan: "Hier gaat de jeugd nog meer van profiteren"

01 december 2016 15:27

Anderlecht huldigde vandaag vol trots zijn twee nieuwe kunstgrasvelden in. In aanwezigheid van burgemeester Eric Thomas en voorzitter Roger Vanden Stock werd uitgelegd wat de uitbreiding van het complex in Neerpede juist betekent. En vooral de jeugd moet ervan profiteren.

Anderlecht heeft sinds zes jaar al zijn trainingsaccomodatie verhuisd naar Neerpede. In het ultramodern complex willen ze nieuwe talenten klaarstomen voor de eerste ploeg. "En sinds we hier zitten heeft dat al opgebracht", aldus Vanden Stock. "In de eerste ploeg zien we sterkhouders als Dendoncker en Tielemans. Maar er zijn nog tal van anderen uitgekomen. En nu zetten we een nieuwe stap met die twee nieuwe velden die heel het jaar bespeelbaar zijn."

Jean Kindermans, hoofd opleidingen van Anderlecht, wreef zich ook in de handen. "Dit zijn twee velden die we moesten realiseren", aldus Kindermans. "Dit is een enorm pluspunt, want we kunnen er de jeugd dag in dag uit op laten trainen. Een grote stap voorwaarts. Anderlecht gaat altijd voor perfectie en deze velden zijn het van het."

En als we Kindermans mogen geloven, gaat daar nog talent van profiteren. "Anderlecht blijft investeren in de jeugdopleiding en dit is het bewijs", besloot hij.

Johan Walckiers

Beker van België \\ Anderlecht
 
 
Reacties.