Mogen Vanhaezebrouck en co ongestraft hun frustraties over de refs uiten? Daar heeft u een héél duidelijke mening over

01 december 2016 19:28

Zoals ieder seizoen staan ook dit jaar de scheidsrechters in onze hoogste klasse ter discussie. Verschillende coaches uitten de afgelopen weken hun ongenoegen. Maar kan dat zomaar? Dat was de insteek van ons wekelijks debat.

Uit de drie keuze-opties in onze poll kwam er een duidelijke mening naar voren. Maar liefst 83,33 procent van de stemmers vindt dat men in België moet toewerken naar een systeem volgens Engels model. (Lees HIER meer over de sancties die José Mourinho dit seizoen al opgelegd kreeg)

Een belangrijke voorwaarde die jullie eraan vastknopen, is dat ook scheidsrechters prof worden. Dat idee ligt al langer op tafel, maar een concrete uitwerking ervan volgde nog niet.

1 op 5 voor vrijemeningsuiting

Anderen vinden dan weer dat niet alleen coaches schuld treffen. Ook de media en fans die voortdurend over de arbiters berichten of hun mening ventileren op fora of sociale media spelen een cruciale rol.

Dat het systeem in de huidige vorm niet mag blijven bestaan, daar zijn jullie het volmondig eens mee. Wel opvallend is dat 1 op de 5 oordeelt dat vrijemeningsuiting langs de zijlijn moet kunnen.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Manchester United \\ West Ham Utd \\ KV Oostende \\ Tubeke
 
 
Reacties.