Niet de Ghelamco of Jan Breydel: naar dit verrassende stadion moet je komen als je doelpunten wil zien en andere opvallende conclusies

01 december 2016 18:57

De Jupiler Pro League is 16 speeldagen ver en dus vallen er al een aantal zaken op bij onze zestien eersteklassers. Diverse clubs doen het thuis veel beter dan op verplaatsing, ook qua aantal doelpunten.

Zulte Waregem voert met 33 op 48 de ranking nog steeds aan en staat daarmee twee punten voor op eerste achtervolger KV Oostende. Maar op eigen bodem zijn er momenteel straffere eersteklassers. AA Gent blijft foutloos met 24 op 24, maar liefst vijf andere teams doen ook nog beter dan de leider.

Opmerkelijk: Anderlecht is in eigen huis amper achtste en moet dus alle andere topclubs in eigen huis voorlaten. Dat ze ondanks dat toch nog tweede staan hebben ze dus te danken aan een behoorlijk stevige uitreputatie. Opgelet: Oostende en Waasland-Beveren speelden al 9 keer thuis, Kortrijk en Westerlo amper 7 keer en de andere teams zoals normaal 8 keer.

Op verplaatsing doet paars-wit het namelijk niet slecht, al worden ze ruim de loef afgestoken door Zulte Waregem. Zij verloren dan wel in Genk, Standard en Gent, verder zorgden ze bij de 'kleinere clubs' voor een perfecte 15 op 15.

Opmerkelijk verder: Gent, Oostende en Genk doen het op verplaatsing slechter dan pakweg Mechelen of zelfs Moeskroen. Toch wel erg opmerkelijk!

Qua aantal doelpunten is het vooral in Oostende en het Astridpark bijzonder leuk om zien allemaal. Westerlo en Moeskroen hebben het in eigen huis moeilijk om tot goals te komen, Gent en Standard laten nauwelijks goals binnen.

Op verplaatsing zien we dan weer dat Essevee het ook hier bijzonder goed doet. Westerlo pikt geregeld een doelpuntje mee, maar krijgt er soms ook een karrenvracht binnen.

En in welk stadion is het voor de fans nu voorlopig het leukste om te gaan kijken? Dat is am Kehrweg, waar ze in acht wedstrijden al 35 goals zagen. Daknam blijft het stadion waar het minst te beleven was vooralsnog.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.