Pleegde ook Cristiano Ronaldo belastingfraude? Entourage ontkent met stip

01 december 2016 19:46

Volgens de Spaanse krant 'El Confidencial' zou Cristiano Ronaldo aan belastingfraude hebben gedaan. Afgelopen maanden kwamen Messi en Neymar al in de problemen met de Spaanse fiscus, nu is het dus waarschijnlijk de beurt aan de ster van Real Madrid.

De afgelopen maanden kwamen Barcelona-sterren Messi en Neymar al in de problemen met de fiscus nadat ze miljoenen aan belastinggeld zouden hebben ontweken, vandaag beweert de Spaanse krant El Confidencial dat ook Cristiano Ronaldo schuldig is.

de Spaanse fiscus heeft momenteel nog geen benadering gezocht tot Ronaldo, maar de krant vraagt zich openlijk af of Ronaldo problemen mag verwachten. De entourage van de Real Madrid-ster vond de beschuldigingen nonsens.

"Cristiano heeft zich altijd aan de fiscale verplichtingen gehouden. Dat kunnen de fiscale autoriteiten van Spanje bevestigen. Al de activiteiten van Ronaldo zijn beheerd op basis van de huidige wetgeving", klinkt het in een reactie.

Ronaldo heeft zich altijd aan zijn fiscale verplichtingen gehouden...

El Confidencial beschuldigt Ronaldo ervan monsterdeals te sluiten met sponsors via Ierse constructie. Daar ligt de vennootschapsbelasting ontzettend laag. De krant denkt dat Ronaldo zich aan problemen mag verwachten omdat hij momenteel slechts 12,5% vennootschapsbelasting betaalt in Ierland, wat minder dan de helft is van de Spaanse tarieven.

Tim Bex

La Liga \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.