Waasland-Beveren kan zich terug een financieel gezonde club noemen: "Nu eigen vermogen verder versterken"

01 december 2016 16:03

Waasland-Beveren heeft de financiële resultaten van het seizoen 2015-2016 bekend gemaakt. In tegenstelling tot twee jaar geleden, zien de resultaten er goed uit. Toen maakte de club een operationeel jaarverlies van zo'n 2,5 miljoen euro.

Maar in die twee jaar tijd is er dus veel veranderd bij Waasland-Beveren. Op de jaarlijkse algemene vergadering maakte de club de financiële resultaten van afgelopen seizoen (2015-2016) bekend. De club zit nu aan een geconsolideerde winst van ongeveer één miljoen euro.

1.035.702 euro om exact te zijn. "Het voltallig bestuur heeft hard gewerkt. Het was niet altijd prettig om uitgaven te schrappen of zaken die vroeger normaal leken terug in vraag te stellen. Vele heilige huisjes werden gesloopt, maar als het brandt moet je blussen en niet zeuren", klinkt het bij financieel directeur Olivier Swolfs.

Het was niet prettig om uitgaven te schrappen, maar als het brandt moet je blussen - Olivier Swolfs

"Nu er operationeel winst wordt gemaakt, gaan we de ingeslagen financiële weg verder bewandelen. Onze club gaat zijn eigen vermogen verder versterken zodat de verliezen uit het verleden volledig weggewerkt zullen worden", aldus Swolfs.

Tim Bex

Beker van België \\ SK Beveren
 
 
Reacties.