Flames meermaals in de nominaties: "Mooiste cadeau dat de ploeg kon krijgen voor al dat werk"

02 december 2016 09:35

Of ze dit jaar al prijzen gaan winnen of zelfs een supernominatie krijgen in de top-3? Neen, in een Olympisch jaar lijkt dat iets te hoog gegrepen. Maar dat het vrouwenvoetbal aan een opmars bezig is? Dat is meer dan duidelijk. Sportvrouw, Coach en Ploeg van het Jaar? De nominaties zijn er alvast.

Zo is Tessa Wullaert genomineerd als Sportvrouw van het Jaar, Ives Serneels als Coach van het Jaar en de Belgian Red Flames als Ploeg van het Jaar. 2016 was dan ook een knap jaar voor de Flames, die zich voor het eerst wisten te plaatsen voor een groot toernooi met de A-kern.

Historische resultaten die ook voor historische nominaties zorgen. “Het is het mooiste cadeau dat de ploeg kon terugkrijgen na hun harde werk de voorbije jaren”, aldus Ives Serneels daarover. “De nominatie voor Ploeg van het Jaar stemt me nog het meest gelukkig.”

“Het is een teken dat we toch stilaan iets aan het opbouwen zijn. Dat zie je ook aan al de fans die steevast komen kijken in Leuven en dergelijke meer. We groeien en nu moeten we doorgroeien. Dat ik ook genomineerd ben? Dat is teamwerk, ik heb dan ook al mijn speelsters en staf bedankt om dat samen te realiseren.”

Zaadjes planten in 2016, om in 2017 te oogsten. Geen Olympische Spelen, geen EK of WK voor de Rode Duivels, … Een fantastisch resultaat op het EK in Nederland en de Flames worden misschien wel Ploeg van het Jaar?

“We mogen geen stappen overslaan en het mag ook niet de insteek zijn waarmee we naar het EK gaan. Maar we gaan daar uiteraard onze uiterste best doen, al zijn we niet bezig met welke prijzen dat achteraf kan opleveren. We zijn blij met de erkenning voor dit jaar.”

Bart Vandenbussche

België
 
 
Reacties.