De Decker looft mentaliteit spelers: "Deze ploeg was twee weken geleden bijna dood"

02 december 2016 23:12

Lierse leek een lange tijd op weg naar de overwinning tegen Antwerp, maar na een dol slot werd het toch nog 2-2. Antwerp-coach Wim De Decker kon leven met dat punt, maar was vooral tevreden over de reactie van zijn spelers.

"Wat een spektakel in de laatste minuten. Een echte thriller", maakt Wim De Decker zijn analyse na de match. "We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en hebben gedurfd gespeeld. In de eerste helft hadden we de partij in handen en kregen we enkele kansjes uit de tweede lijn."

"Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het Antwerp", vervolgt De Decker. De T1 van Antwerp was tevreden met de reactie van de spelersgroep na enkele moeilijke weken. "Deze ploeg was twee weken geleden bijna dood. Ik ben heel fier op de jongens. Ze hebben mentale weerbaarheid getoond."

"Het leek precies alsof we drie punten hadden veroverd"

"Ik hoop dat dit voor de kentering van het seizoen zorgt. We komen absoluut als morele winnaar uit deze partij. Er is gevierd in de kleedkamer, het leek precies alsof we drie punten hadden veroverd. Als je ziet waar we enkele weken geleden stonden, dan voelt dit zeker niet aan als een punt", besluit de coach.

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK
 
 
Reacties.