Luxeprobleem of luxevloot? Oostends 'B-elftal' om van te likkebaarden

02 december 2016 15:55

KV Oostende koos afgelopen woensdag voor een veredeld B-elftal voor het bekertreffen op het veld van KV Oostende. Maar het moet gezegd: de basisploeg zag er nog steeds indrukwekkend uit.

We schreven het bij aanvang van het seizoen al. Yves Vanderhaeghe heeft geen luxeprobleem, maar een luxevloot. De coach van KV Oostende liet slechts drie namen staan na de overwinning tegen KRC Genk.

De drie gelukkigen: Didier Ovono, Sébastien Siani en Kevin Vandendriessche. Een blik op het veredelde - en dat woord mag je héél letterlijk nemen - B-elftal doet menig coach likkebaarden.

We geven maar enkele namen. Yassine El Ghanassy, Gohi Bi Cyriac, Ibrahima Conte,… Stuk voor stuk namen die op elk moment aanspraak kunnen maken op een basisplaats bij negentig procent van de eersteklassers.

De brede kern kan de Kustboys natuurlijk enkel en nut bewijzen in de queeste naar een stek in play-off 1. Maar dat is niet alles. "Nu en dan eens een uitschieter mag", droomt Marc Coucke stiekem ook van een Beker van België.

Cédric De Volder

Beker van België \\ KV Oostende \\ Tubeke
 
 
Reacties.